Novice, ponudbe

Občina Rogatec in podjetje Anepremičnine d.o.o. sta 10. 1. 2017 organizirali Poslovno konferenco o možnostih za naložbe v gospodarski coni Rogatec. Kot ena izmed redkih poslovnih con v tej regiji želijo s privabitvijo domačih ali tujih investitorjev prek izvedbe »greenfield investicij« prispevati k dvigu konkurenčnosti in rasti podjetništva. V gospodarski coni Rogatec je na 43.000 m2 na voljo 30 parcel različnih velikosti, območje gospodarske cona pa je namenjeno obrtnim, skladiščnim, prometnim, trgovskim, poslovnim in proizvodnim ter spremljajočim storitvenim in servisnim dejavnostim.

Na konferenci so predstavniki Občine, Ministrstva za gospodarstvo in družbe Anepremičnine predstavili priložnosti za tista domača in tuja podjetja, ki v sedanji gospodarski rasti razmišljajo razvojno, o novih poslovnih potezah in naložbah.

Družba Anepremičnine, lastnik predmetnega zemljišča, je oblikovala ustrezno cenovno politiko po posameznih območjih znotraj gospodarske cone, s katero želijo v sodelovanju z Občino Rogatec vzpodbuditi mala in srednja podjetja, da se odločijo za investicijo v cono, ki prinaša številne prednosti, med katere gre izpostaviti bližino hrvaške hitre ceste (15 km), neposredno ob coni izgrajeni krak železniškega tira, dobro komunalno opremljenost in že izvedeno parcelacijo zemljišč.

Župan Občine Rogatec je na konferenci obljubil, da bodo bodočim investitorjem nudili vso pomoč in podporo, skladno z njihovimi možnostmi.

Udeleženci konference, med katerimi bi izpostavili gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, predsednika GZS Marjana Mačkoška, predsednika Obrtno-podjetniške zbornice, Branka Meha in člana uprave Abanke Mateja Goloba Matzeleta, so se med drugim seznanili z razvojnimi možnostmi v obmejnem območju in s ponudbo parcel v gospodarski coni Rogatec, obenem pa tudi s finančnimi spodbudami Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in drugimi viri za potencialne investitorje.


Kontakt za več informacij:
Anepremičnine d.o.o., Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana
t: +386 1 307 86 10, e: andrej.selan@abanka.si

Hitri kontakt

Potrdi >  
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?